Μέλη ΕΕΕ

Αθανασοπούλου
Δήμητρα

Η Δήμητρα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016. Το 2019 έγινε δεκτή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Παθολογία και Θεραπευτική Οδοντικών και Περιοδοντικών Ιστών» με ειδίκευση στην Ενδοδοντία. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ενδοδοντίας. Συμμετέχει ενεργά με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.

Βροχάρη
Αρετή

Η Αρετή Βροχάρη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 2006. To 2008 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευση της στην Οδοντιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Albert-Ludwig του Freiburg της Γερμανίας στο αντικείμενο της Οδοντικής Χειρουργικής, δουλεύοντας στο Τμήμα Επανορθωτικής Οδοντιατρικής και Περιοδοντολογίας της κλινικής καθώς επίσης και τη διδακτορική της διατριβή (DrMedDent) στον τομέα των Οδοντιατρικών Υλικών στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από το 2008 έως το 2012 εργάστηκε σε ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή της Αθήνας. Το 2013 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Griffith της Αυστραλίας όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015. Από το 2015 έως το 2019 διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στο Gold Coast της Αυστραλίας. Από το 2019 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Γεωργοπούλου
Μαρία

Γεννήθηκε στην Τρίπολη. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1982 και το 1987 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ. Καθηγήτρια Ενδοδοντίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Διευθύντρια του Εργαστηρίου της Ενδοδοντίας και υπεύθυνη της κλινικής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά καθώς και κεφάλαια σε συγγράμματα Ενδοδοντίας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα επιστημονικών εταιρειών. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά.

Γιαννακούλας
Δημήτρης

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αγριάς Βόλου το 2011. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2011 και αποφοίτησε το 2016. Υπηρέτησε ως οπλίτης οδοντίατρος στο 219 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας και στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων το 2017. Εργάστηκε ως Γενικός Οδοντίατρος την περίοδο 2017-2019. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Εργαστήριο Ενδοδοντίας την περίοδο Οκτώβριος 2016- Ιούνιος 2019. Εισήχθη στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Παθολογία και Θεραπευτική Οδοντικών και Περιοδοντικών Ιστών» με ειδίκευση στην «Ενδοδοντία» της Οδοντιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ το 2019. Έχει κάνει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Γκόγκος
Χρήστος

Γεννήθηκε στο Μολυβδοσκέπαστο Κόνιτσας το 1968. Έλαβε το πτυχίο Οδοντιατρικής το 1992, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε σε θέση Λέκτορα στο Εργαστήριο Ενδοδοντολογίας του Τομέα Παθολογίας και Θεραπευτικής των Οδοντικών Ιστών του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, το 2004. Είναι καθηγητής 1ης βαθμίδας στο ίδιο εργαστήριο από το 2021. Διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη από το 1994.

Δρ. Δέδε
Μαίρη

Διδάκτωρ Ενδοδοντολογίας Carl Gustav Carus Dresden, Γερμανίας. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 2012. Συνέχισε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Δρέσδης ( Carl Gustav Carus, TU Dresden Γερμανίας) για την εξειδίκευση στην Ενδοδοντολογία και ταυτόχρονα εκπόνησε έρευνα, με την οποία απέκτησε το 2019 το διδακτορικό τίτλο στην Ενδοδοντολογία. Έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ζερβάκη
Αγάπη

Η Αγάπη Ζερβάκη αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009. Το 2014, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία (MSc) στο ίδιο πανεπιστήμιο. Σήμερα συνεχίζει τις ακαδημαϊκές της σπουδές ως υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. Από το 2009, μέχρι και σήμερα, διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετέχει ενεργά με παρουσιάσεις ανακοινώσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει λάβει διακρίσεις για παρουσιάσεις της και υποτροφίες για τις ακαδημαϊκές τις επιδόσεις. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και εργάζεται στην Ελλάδα, αποκλειστικά στο αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 9317600
E-mail: info@endodontic.gr
Site: www.endodontic.gr

Κωνσταντινουπόλεως 18-20,
Νεα Σμύρνη, 17121

Ιωαννίδης
Κώστας

Ο Κ. Ιωαννίδης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ. (2007) και εν συνεχεία ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης στο Εργαστήριο Ενδοδοντολογίας Α.Π.Θ. (2010). Από το 2011, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) και είναι εγγεγραμμένος στη λίστα των Ειδικών στον τομέα Ενδοδοντολογίας του Βρετανικού Γενικού Οδοντιατρικού Συμβουλίου (Specialist List – Endodontology, GDC No. 207658). Το 2019 ολοκλήρωσε την Διδακτορική του διατριβή με θέμα: ‘Formation of toxic disinfection by-products during chemomechanical preparation of infected root canals and alternative methods for root canal disinfection’ (Centre for Oral Clinical & Translational Science, Faculty of Dentistry, Oral & Craniofacial Sciences, Guy’s Hospital, King’s College London, UK). Αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού διδακτικού προσωπικού στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του MSc Distance Learning Programme in Endodontology και στους ειδικευόμενους φοιτητές του MClinDent Specialty Training (King’s College London, UK) και μέχρι σήμερα, παραμένει επιστημονικός συνεργάτης (Honorary Research Associate). Το 2021, ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή του στην Ακαδημία Ιατροδικαστικών Επιστημών με την απονομή του διπλώματος ‘Diploma in Forensic Medical Sciences’. O K. Ιωαννίδης είναι συγγραφέας ερευνητικών δημοσιεύσεων και παράλληλα μέλος συντακτικών επιτροπών έγκριτων διεθνών και ελληνικών επιστημονικών περιοδικών, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Ιωαννίδη
Αντωνία

Η Ιωαννίδη Αντωνία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2014. Το 2016 ξεκίνησε το τριετές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία και μέχρι σήμερα διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.Έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2015 της απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ανακοίνωσης στο 20ο συμπόσιο Ενδοδοντίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 2005. Έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο ενώ για 11 χρόνια ήταν επιστημονικός συνεργάτης τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο αποκλειστικής άσκησης Ενδοδοντίας στην Αθήνα. Δίνει διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και περιστατικά του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα σε όλο τον κόσμο. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη χειρουργική Ενδοδοντία και την τρισδιάστατη απεικόνιση. Είναι αργυρό μέλος του Style Italiano Endodontics και μέλος της διδακτικής ομάδας του Διπλώματος Ενδοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Jaume I στην Ισπανία.

Κερεζούδης
Νίκος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκαπαιδεύτηκε στο Karolinska Intitutet Στοκχόλμη Σουηδίας όπου και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα. Είναι καθηγητής Ενδοδοντίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες, υπήρξε ομιλητής σε συνέδρια του εσωτερικού και εξωτερικού ενώ επιστημονικές εργασίες του έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κουκούτση
Αγγελική

Η Αγγελική Κουκούτση (DDS, MSc) σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2001. Παρακολούθησε το πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία του University of Manchester λαμβάνοντας τον τίτλο του Master of Science in Endodontics. Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή του Περιστερίου, όπου ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση ενδοδοντικών περιστατικών. Από το 2012 μέχρι το 2015 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια και συνέδρια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωση σε θέματα ενδοδοντικής θεραπείας. Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής ενώ από το 2004 διατελεί τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.

Κωδωνάς
Κώστας

Ο Οδοντίατρος Κωνσταντίνος Κωδωνάς γεννήθηκε στη Κοζάνη το 1979. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και αποφοίτησε το 2005. Το 2008 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη κατεύθυνση της Ενδοδοντολογίας, ενώ το 2012 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Οδοντιατρικής σχολής ΑΠΘ. Σήμερα είναι ακαδημαϊκός υπότροφος του εργαστηρίου Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Οδοντιατρικής Έρευνας και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρίας. Επαγγελματικά, ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντολογίας στην πόλη της Κοζάνης.

Κωστούρος
Γιώργος

Ο Γιώργος Κωστούρος τελείωσε την Οδοντιατρική Αθηνών το 1993. Μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδοδοντία και Φαρμακολογία στο Karolinska Institutet με πλήρη υποτροφία από το ΙΚΥ από το 1994 ως το 1996. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών το 1998. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών από το 1996 ως σήμερα. Έχει ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση Ενδοδοντίας. Ήταν επιμελητής Β´, υπεύθυνος του ενδοδοντικού ιατρείου του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ως το 2016. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά και κλινικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει μεταφράσει σε επιμέλεια Γιώργου Σίσκου το σύγγραμμα «Κλινικά μαθήματα Ενδοδοντίας». Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του συγγράμματος «Ενδοδοντία» του Σωτήρη Συκαρά. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Είναι μέλος της ΕΕΕ από το 1994 και από το 2015 έχει την τιμή να είναι ο Γενικός Γραμματέας της

Μάγκος
Σωτήριος

Ο Σωτήριος Μάγκος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Το 2000 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έλαβε πτυχίο Master στη Βιολογία Στόματος στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από τότε και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής Κλινικής Ενδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 100 συνέδρια και ημερίδες και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση των οδοντιάτρων πάνω στις νέες τεχνολογίες και το μικροσκόπιο. Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρείας και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα εξειδικευμένο στην Ενδοδοντολογία και τη μικροχειρουργική. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Dentsply Sirona.

Μιλτιάδους
Μαριέλα

Η Μαρία-Ελπίδα Μιλτιάδους αποφοίτησε το 2013 από την Οδοντιατρική Σχολή το Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2013 έως και το 2017 διετέλεσε εθελοντής ασκούμενη στο Οδοντιατρικό τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Εισήσχθη στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών το 2019. Από το 2017 έως και σήμερα αποτελεί επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Διαθέτει παρουσιάσεις σε συνέδρια και έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μπελτές
Χάρης

Αποφοίτησε το 2003 από την Οδοντιατρική Σχολή, Α.Π.Θ. Το διάστημα 2003-2006 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας, Α.Π.Θ. και στη συνέχεια, το 2006-2008 εξειδικεύτηκε στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική και Χειρουργική Εμφυτευματολογία, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Το 2016 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Α.Π.Θ. και από το 2017 διορίστηκε ως πανεπιστημιακός υπότροφος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, στο Εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας, Α.Π.Θ. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει 20 εργασίες σε έγκριτα ξένα και ελληνικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει 30 εισηγήσεις ως ομιλητής και 50 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε πρακτικά σεμινάρια και είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη ασχολούμενος αποκλειστικά με την Ενδοδοντία και τη Χειρουργική Στόματος, με εξειδίκευση στη μικροχειρουργική Ενδοδοντία.

Μπουτσιούκης
Χρήστος

Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. (2003), του μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία (2006) και διδάκτορας της ίδιας σχολής (2010). Μεταξύ των ετών 2011-2013 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Φυσικής των Ρευστών του Πανεπιστημίου Twente στην Ολλανδία και από το 2013 είναι επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Amsterdam (ACTA). Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη ροή των διαλυμάτων κατά τον διακλυσμό των ριζικών σωλήνων.

Νικολάκης
Μιχάλης

Ο Μιχάλης Νικολάκης εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007 και αποφοίτησε το 2012. Το 2016 έγινε δεκτός στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία. Από το 2014 διατελεί επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια και ημερίδες στον τομέα της Ενδοδοντολογίας και έχει συμμετάσχει ενεργά με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Ξένος
Πετρίδης

Ο Ξένος Πετρίδης γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1984 στην Αθήνα. Το 2008 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2014 ολοκλήρωσε το 3ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από το 2015 ζει και εργάζεται στο Groningen της Ολλανδίας. Το 2020 υπερασπίστηκε με επιτυχία τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο «From biofilm disinfection to bacterial stem cell modulation and dentin matrix-driven stem cell mineralization» αποκτώντας το διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Groningen. Η έρευνά του, η οποία βραβεύθηκε το 2021 με την τιμητική διάκριση «Hamer Duyvensprijs» από την Ολλανδική Οδοντιατρική Επιστημονική Εταιρεία (NWVT), επικεντρώθηκε στη μελέτη: 1. ειδικών χαρακτηριστικών βιοϋμενίων και του βαθμού που αυτά επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα και τον τρόπο δράσης ενδορριζικών διαλυμάτων διακλυσμού, 2. της επίδρασης που έχουν τα βακτήρια/βιοϋμένια στην ικανότητα ενασβεστίωσης των μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων της οδοντικής θηλής καθώς και των υποκείμενων εμπλεκόμενων μοριακών μηχανισμών, 3. της επίδρασης που έχουν τα διαλυτά συστατικά της εξωκυττάριας μήτρας της οδοντίνης στην ικανότητα ενασβεστίωσης μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων διαφορετικής ιστικής προέλευσης κι ειδικότερα στην ικανότητα ενασβεστίωσης. Έχει υπάρξει συγγραφέας σε αρκετές πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και κεφάλαια βιβλίων που σχετίζονται με την ενδοδοντία, τα βλαστοκύτταρα και την εμβιο-μηχανική σκληρών ιστών. Είναι μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Groningen, όπου εποπτεύει την εκπόνηση ερευνητικών εργασιών μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών με κύρια ερευνητική γραμμή την αναγέννηση του πολφού. Παράλληλα με την ερευνητική και διδακτική του δραστηριότητα, εργάζεται από το 2015 ως ενδοδοντολόγος σε ιδιωτικό ιατρείο αποκλειστικής άσκησης Ενδοδοντίας (EndoGroningen). Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντολογικής Εταιρείας (ΕΕΕ), της Ολλανδικής Ενδοδοντικής Εταιρείας (NVvE), της Αμερικάνικης Ενδοδοντικής Εταιρείας (AAE) και της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρείας (ESE), καθώς επίσης και μέλος της επιτροπής έρευνας της ESE.

Οικονομίδης
Νίκος

Είναι καθηγητής Ενδοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (M.Sc). Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή Περιοδικά και το επιστημονικό του έργο έχει αναγνωριστεί διεθνώς με μεγάλο αριθμό έτερο αναφορών. Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.

Παπαδοπούλου
Χαρά

Η Χαρά Παπαδοπούλου αποφοίτησε από την Οδοντοτεχνική Σχολή Αθηνών το 2005. Το 2011 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2019, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία (MSc) του ίδιου πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ). Από το 2011, μέχρι και σήμερα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2020 είναι υποψήφια διδάκτορας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Συμμετέχει ενεργά σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς επίσης έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρείας και άλλων επιστημονικών φορέων. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, με αποκλειστική ενασχόληση το αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Παρασκευοπουλου
Μαίρη

Φοίτησε στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, απ όπου και απέκτησε το Πτυχίο της Οδοντιατρικής και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντία. Εργάζεται αποκλειστικά στο αντικείμενο της Ενδοδοντίας, διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο στα νότια προάστια της Αθήνας. Glyfada Endodontics Conservative Endodontics, Microsurgery & Traumatology Center

Προύντζος
Αλέξανδρος

O Αλέξανδρος Προύντζος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008, οπότε και έλαβε το Βραβείο της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρίας. Το 2014 ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντία (MSc) του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ενδοδοντίας. Συμμετέχει ενεργά με παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αποτελεί μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης την Ενδοδοντία.

Ρεβασισβίλι
Νάντια

Η Νάντια Ρεβαζισβίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γεωργία. Το 2009 αποφοίτησε από το Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας. Το 2011 μετακόμισε στην Ελλάδα και δύο χρόνια αργότερα αναγνώρισε το πτυχίο της από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Από το 2013 μέχρι και σήμερα διατελεί επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ενδοδοντίας. Το 2019 εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Παθολογία και Θεραπευτική Οδοντικών και Περιοδοντικών Ιστών» με ειδίκευση στην ενδοδοντία. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμμετάσχει ενεργά με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις.

Σερέφογλου
Μιχάλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα 25/8/61. To 1979 αποφοίτησε απ τη Βαρβάκειο Προτύπο Σχολής με Άριστα και το 1980-1985 έκανε τις προπτυχιακές σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πτυχίο με Λίαν Καλώς). Το 1985-1986 υπήρξε οδοντίατρος στο οδοντιατρείο του ναυστάθμου Σαλαμίνας και του αντιτορπιλικού ΑΙΓΑΙΟΝ και το 1986-1987 οδοντίατρος στο οδοντιατρείο του Πενταγώνου. Μεταξύ 1986 και 1996 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης Ενδοδοντίας στο ΕΚΠΑ και Υποψήφιος διδάκτωρ το 1989-1992. Το 1993 εκλέχθηκε Διδάκτωρ ενδοδοντίας ΕΚΠΑ (Άριστα παμψηφεί). Από το 1985 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με ιδιαίτερη ενασχόληση στην ενδοδοντία. Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν: (1979) Eισαγωγή στην Οδοντιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Αθήνας δεύτερος κατά σειρά επιτυχίας, (1989) υπότροφος του κρατικού ιδρύματος υποτροφιών (ΙΚΥ) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής και 1993 έλανε το Βραβείο Vladimir Adlivankine της Eυρωπαϊκής Eνδοδοντικής Eταιρείας (ese) για την πρωτοτυπία και την παρουσίαση ερευνητικής εργασίας για την υπερευαισθησία της οδοντίνης και τη δράση συγκεκριμένων απευαισθητοποιητικών ουσιών. Επιστημονική δραστηριότητα • Μέλος Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας • Μέλος της European Society of Endodontology • Μέλος της Εταιρείας Ελληνικής Οδοντιατρικής • Συμμετοχή σε επιτροπές για διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων • Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια • Συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα Επιστημονικών εταιρειών Επιλογή δημοσιεύσεων • Serefoglou M., Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pretreatment of exposed dentin with 10% strontium chloride. Int Endod J 29:208, 1996 Serefoglou M., Sykaras S. and Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pre- treatment of exposed dentin with sodium fluoride and sodium nitrate. Int Endod J, 31: 107, 1994 Khabbaz M, Serefoglou M. The application of buccal object rule for the determination of calcifiedroot canals. Inter Endod J. 29:284-87, 1996 Οργανωτική - Διοικητική δραστηριότητα Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επί σειρά ετών. Ξένες γλώσσες. Άριστη γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής.

Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος

Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2016. Είναι απόφοιτος του τριετούς μεταπτυχιακού προγράμματος Ενδοδοντολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 2020. Ανακηρύχτηκε υποψήφιος διδάκτορας στο εργαστήριο της Ενδοδοντολογίας το 2022. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2017 στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντίας. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνέδριων με ανακοινώσεις και ομιλίες. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρίας.

Σίσκος
Χρίστος

Ο Σίσκος Χρίστος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014, οπότε και έλαβε το φοιτητικό βραβείο της ΕΕΕ. Το 2016 ξεκίνησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Ενδοδοντία στο ίδιο πανεπιστήμιο, το οποίο ολοκλήρωσε το 2021, και μέχρι σήμερα διατελεί επιστημονικός συνεργάτης στο γνωστικό αντικείμενο Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών. Συμμετέχει ενεργά με παρουσιάσεις σε συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Στεφόπουλος
Σπύρος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001. Το 2002 εισήχθη στο 3ετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία του ίδιου Πανεπιστημίου το οποίο και ολοκλήρωσε το 2006. Το 2007 του απενεμήθει η ερευνητική υποτροφία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΕΛΟΣ» από την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πληθώρα ομιλιών και ανακοινώσεων σε εγχώρια αλλά και διεθνή ενδοδοντικά συνέδρια, σε αρκετά εξ’αυτών ως προσκεκλημένος ομιλητής, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά αλλά και καταξιωμένα διεθνή περιοδικά. Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας από το 2003, διαπιστευμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντολογικής Εταιρείας (European Society of Endodontology) από το 2011 αλλά και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων από το 2012. Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα με αποκλειστικό αντικείμενο την Ενδοδοντολογία.

Σπυροπούλου
Κατερίνα

Η Κατερίνα Σπυροπούλου εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009 και αποφοίτησε το 2014, οπότε και έλαβε το βραβείο της ΕΕΕ. Το 2016 ξεκίνησε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία του ίδιου πανεπιστημίου. Από το 2014 μέχρι σήμερα διατελεί επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ενδοδοντίας. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει συμμετάσχει ενεργά με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Τζανετάκης
Γιώργος

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 2002. Το 2007 ολοκλήρωσε το 3ετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντία του ίδιου Πανεπιστημίου ενώ τo 2015 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές με τη λήψη διδακτορικού διπλώματος στην Ενδοδοντία με βαθμό «Άριστα». Το 2018 εξελέγη στη Βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή για το γνωστικό αντικείμενο της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πληθώρα ομιλιών και ανακοινώσεων ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών. Διατελεί ταμίας της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και διαπιστευμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντολογικής Εταιρείας. Είναι κριτής (reviewer) επιστημονικών εργασιών για τα περιοδικά International Endodontic Journal, Journal of Endodontics, PloS One, Journal of Clinical Microbiology, Australian Endodontic journal, Journal of Evidenced-Based Dental Practice, Clinical Oral Investigations, Dental Traumatology, International Journal of Paediatric Dentistry, International Dental Journal, European Archives of Paediatric Dentistry, Brazilian Oral Research, BMC Oral Health, Case Reports in Dentistry, Scientific Reports και PeerJ. Από το 2007 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστική άσκηση της Ενδοδοντίας.Επιστημονική δραστηριότητα • Μέλος Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας • Μέλος της European Society of Endodontology • Μέλος της Εταιρείας Ελληνικής Οδοντιατρικής • Συμμετοχή σε επιτροπές για διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων • Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια • Συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα Επιστημονικών εταιρειών Επιλογή δημοσιεύσεων • Serefoglou M., Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pretreatment of exposed dentin with 10% strontium chloride. Int Endod J 29:208, 1996 Serefoglou M., Sykaras S. and Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pre- treatment of exposed dentin with sodium fluoride and sodium nitrate. Int Endod J, 31: 107, 1994 Khabbaz M, Serefoglou M. The application of buccal object rule for the determination of calcifiedroot canals. Inter Endod J. 29:284-87, 1996 Οργανωτική - Διοικητική δραστηριότητα Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επί σειρά ετών. Ξένες γλώσσες. Άριστη γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής.

Τσίβος
Βύρων

Μετά την περάτωση των προπτυχιακών του σπουδών στην οδοντιατρική σχολή Αθηνών το 2005 ο Βύρων Τσίβος ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Eastman Dental Institute, University College London οπού τελείωσε με distinction στο ερευνητικό κομμάτι. Από το 2008 και μετά εργάζεται στο Isle Of Man, UK αποκλειστικά στον τομέα της ενδοδοντίας. The Square referral clinic βραβεύτηκε το 2021 ως η καλύτερη κλινική παραπομπής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι key opinion leader και clinical trainer για την Coltene, Eighteeth και Navident (dynamic navigation surgical and non surgical endodontics) με συνεχή δράση σε πρακτικά σεμινάρια και διαλέξεις παγκοσμίως. Από το 2022 διδάσκει στο Kings College London στο τμήμα Dental Cone Beam CT Radiological Interpretation του οποίου είναι και απόφοιτος. Είναι πρόεδρος της οδοντιατρικής ομοσπονδίας του Isle of Man.

Φιλιππάτος
Χρίστος

Ο Χρίστος Φιλιππάτος ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Το 2015 ολοκλήρωσε το 3ες πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία του ιδίου πανεπιστημίου (Master of Science in Endodontics). Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ ΕΚΠΑ. Από το 2010 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στον τομέα της Ενδοδοντίας. Λαμβάνει μέρος ως ομιλητής σε οδοντιατρικά συνέδρια και δημοσιεύει κλινικές, εργαστηριακές μελέτες καθώς και κλινικά περιστατικά σε διεθνή και ελληνικά οδοντιατρικά περιοδικά. Από το 2016 διατηρεί εξειδικευμένο οδοντιατρείο αποκλειστικής άσκησης Ενδοδοντίας στην Αθήνα.

Φλεβοτομάς
Μιχαήλ

Ο Μιχαήλ Φλεβοτομάς γεννήθηκε στο Κάϊρο Αιγύπτου. Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στο ελληνικό πρακτικό λύκειο της Αμπετείου Σχολής στο Κάϊρο. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καϊρου. Εργάσθηκε ως διευθυντής του Οδοντιατρικού Τμήματος του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου. Εν συνεχεία εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και έγινε Επιστημονικός Συνεργάτης Ενδοδοντίας στο ΕΚΠΑ από το 1985 έως το 1997, ενώ παράλληλα εκπόνησε και τη Διδακτορική του Διατριβή. Το 1997 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Ενδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας από το 1989 και επί σειρά ετών είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου όπου υπηρέτησε και από τη θέση του Αντιπροέδρου και του Ταμία. Έχει οργανώσει Ελληνικά Επιστημονικά Συνέδρια ενώ έχει συμμετοχή σε επιτροπές για διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων. Επίσης έχει συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα Επιστημονικών Εταιρειών.• Μέλος της Εταιρείας Ελληνικής Οδοντιατρικής • Συμμετοχή σε επιτροπές για διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων • Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια • Συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα Επιστημονικών εταιρειών Επιλογή δημοσιεύσεων • Serefoglou M., Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pretreatment of exposed dentin with 10% strontium chloride. Int Endod J 29:208, 1996 Serefoglou M., Sykaras S. and Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pre- treatment of exposed dentin with sodium fluoride and sodium nitrate. Int Endod J, 31: 107, 1994 Khabbaz M, Serefoglou M. The application of buccal object rule for the determination of calcifiedroot canals. Inter Endod J. 29:284-87, 1996 Οργανωτική - Διοικητική δραστηριότητα Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επί σειρά ετών. Ξένες γλώσσες. Άριστη γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής.

Φωτόπουλος
Κωνσταντίνος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1990. Αποφοίτησα το 2011 πρώτος από το τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2014 ολοκλήρωσα της μεταπτυχιακές σπουδές μου στο τμήμα Οδοντιατρικής του Πανεπιστήμιο του Sheffield (Ηνωμένο Βασίλειο) στα Οδοντιατρικά υλικά. Το 2020 αποφοίτησα από την Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2021 συνέχισα στο ίδιο Πανεπιστήμιο τις σπουδές μου στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα με κατεύθυνση την Ενδοδοντολογία. Από το 2015 έως σήμερα παρακολουθώ ενεργά συνέδρια και σεμινάρια με γνωστικό αντικείμενο την Ενδοδοντολογία.• Μέλος της European Society of Endodontology • Μέλος της Εταιρείας Ελληνικής Οδοντιατρικής • Συμμετοχή σε επιτροπές για διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων • Συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια • Συμμετοχή σε μετεκπαιδευτικά μαθήματα Επιστημονικών εταιρειών Επιλογή δημοσιεύσεων • Serefoglou M., Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pretreatment of exposed dentin with 10% strontium chloride. Int Endod J 29:208, 1996 Serefoglou M., Sykaras S. and Panopoulos P.: Changes in intradental nerve excitability after pre- treatment of exposed dentin with sodium fluoride and sodium nitrate. Int Endod J, 31: 107, 1994 Khabbaz M, Serefoglou M. The application of buccal object rule for the determination of calcifiedroot canals. Inter Endod J. 29:284-87, 1996 Οργανωτική - Διοικητική δραστηριότητα Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επί σειρά ετών. Ξένες γλώσσες. Άριστη γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής.

Π.Φραγκούλη
Ειρήνη

H Ειρήνη Π.Φραγκούλη Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. το 2006. Απέκτησε, από το ίδιο Πανεπιστήμιο, το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντία (MSc) το 2012. Από το 2017 έως και σήμερα συνεχίζει τις ακαδημαϊκές της σπουδές ως υποψήφια διδάκτωρ του εργαστηρίου Ενδοδοντίας. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ συμμετέχει ενεργά με παρουσιάσεις ανακοινώσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας από το 2009. Εργάζεται στην Αθήνα αποκλειστικά στο αντικείμενο της Ενδοδοντίας.

Χαΐνη
Καλλιρρόη

Η Καλλιρρόη Χαΐνη είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και το 2016 έγινε δεκτή στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με Εξειδίκευση στην Ενδοδοντολογία στην ίδια σχολή. Από το 2014 συμμετέχει στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ενδοδοντίας. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια και ημερίδες στον τομέα της Ενδοδοντολογίας και συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού με παρουσιάσεις και ανακοινώσεις. Το 2015 έλαβε Τιμητική Διάκριση για την αναρτημένη ανακοίνωση της στο 20ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ενδοδοντίας και το 2016 έλαβε το 1ο Βραβείο Poster στο 53ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της ΕΕΕ και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Βριλήσσια όπου ασχολείται αποκλειστικά με την άσκηση της Ενδοδοντολογίας.

Χανιώτης
Αντώνης

Ο Χανιώτης Αντώνης είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής σχολής Αθηνών (1998). Το 2003 ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ενδοδοντία της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 και έπειτα διατηρεί ιατρείο εξειδικευμένο στην μικροσκοπική ενδοδοντία. Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2012 έως το 2014 τιμήθηκε με τη θέση του επισκέπτη καθηγητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενδοδοντίας του πανεπιστημίου του Warwick, Warwick Dentistry, The University of Warwick, UK. Έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια σε όλο τον κόσμο και το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Περιστατικά του έχουν δημοσιευτεί σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συγγράμματα. Διατελεί εισηγητής σε εξειδικευμένα θέματα ενδοδοντίας σε διεθνείς πλατφόρμες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην οδοντιατρική. Έχει διατελέσει board member of Αcademy of Microscope Enhanced Dentistry (AMED). Διατελεί επιστημονικός σύμβουλος διάφορων εταιρειών κατασκευής εργαλείων και συσκευών ενδοδοντίας. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας , certified member of the European society of Endodontology (ESE), Reviewer για το International Endodontic Journal and international specialist member of the American Association of Endodontics (AAE). Πρόσφατα εκλέχτηκε ως country representative του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων στην Ευρωπαϊκή Ενδοδοντική Εταιρεία.

Πολυζώης
Νίκος

Ο Νίκος Πολυζώης αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Αθηνών το 1994. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έλαβε πτυχίο Master στη Βιολογία Στόματος στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντική Εταιρείας από το 2002 και για πολλά χρόνια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική της ενδοδοντίας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστικό αντικειμενο την ενδοδοντία.

Λάμπρου
Μαρία

Χειρουργός Οδοντιατρος-Ενδοδοντολογος
Διεύθυνση Ιατρείου: Ασκληπιου 18, Αθηνα
Σταθερό Τηλέφωνο: 2103638787
Κινητό Τηλέφωνο: 6973790057
Email: mklamprou@gmail.com
Ιστοσελίδα: marialamprouendo.gr

Σολουκίδου
Ελένη

Αρμενίας 15, διαμ. 3 2003
Λευκωσία Κύπρος
Τηλ: 22377226
Email: endo@esendoclinic.com

Λιάπατας
Σπύρος

Σπύρος Λιάπατας DDS, PhD Εξειδικευμένη οδοντική θεραπεία Μπαϊρακτάρη 4, 11526,
Tηλ.2106911011, 6972097339,
Website http://www.liapatas-dental.gr,
Email:sliapatas@yahoo.gr

Λαμπροπούλου
Αντιγόνη

Η Λαμπροπούλου Αντιγόνη αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Οvidius της Constanta. Το 2006 ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ενδοδοντία(MSc) στο University of Manchester της Αγγλίας με Διάκριση.Έκτοτε είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Παρακολουθεί ανελλιπώς πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με απώτερο στόχο τη συνεχή επιμόρφωση της και την παροχή άψογων υπηρεσιών στους ασθενείς της.

Προσωπικά Δεδομένα

Στην παρούσα ενότητα παρατίθεται η νομοθεσία που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων συγκαταλέγονται ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ΓΚΠΔ), ο ν. 4624/2019, ο ν. 2472/1997 καθώς και ο ν. 3471/2006 στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Ειδικότερα, ο ΓΚΠΔ τέθηκε σε εφαρμογή από τις 25-5-2018, σύμφωνα µε το άρθρο 99 παρ. 2 αυτού. Σύμφωνα µε το άρθρο 288 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), ο ΓΚΠ∆ έχει άμεση εφαρμογή σε όλα τα κράτη µέλη, τα οποία υποχρεούνται να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας τους.

Με τον ν. 4624/2019 (ΦΕΚ Α΄137), ορίζονται μέτρα εφαρμογής του ΓΚΠΔ και ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία (ΕΕ) 2016/680. Ο ν. 2472/1997 καταργήθηκε, εκτός των διατάξεων που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 84 του ν. 4624/2019.

Ο ν. 3471/2006, ο οποίος ενσωματώνει την Οδηγία 2002/58/ΕΚ (Οδηγία e-Privacy), όπως έχει τροποποιηθεί µε την Οδηγία 2009/136/ΕΚ, αποτελεί συμπλήρωση και εξειδίκευση του θεσμικού πλαισίου της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων συγκαταλέγονται το άρθρο ΣΤ της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το άρθρο 8 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Σύμβαση 108 του Συμβουλίου της Ευρώπης και η επικαιροποίηση αυτής.

Ακόμα, στην παρούσα ενότητα παρατίθενται οι κανονιστικές πράξεις και οι οδηγίες της Αρχής.

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξατομικεύσουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες κοινωνικών μέσων και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση.