Έρευνα
Καινοτομία
Ενημέρωση
 • Σεμινάρια Hands-On της ΕΕΕ

  Αγαπητοί συνάδελφοι


  Η Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία  παραμένει, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, σταθερά προσηλωμένη στην ανανέωση και εμπλουτισμό της γνώσης  του οδοντιατρικού κόσμου με οτιδήποτε νέο και σημαντικό αφορά τον τομέα της ενδοδοντολογίας.
  Η χρήση περιστρεφόμενων εργαλείων νικελίου-τιτανίου αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της χημικομηχανικής επεξεργασίας και έχει, τεκμηριωμένα πλέον,  συντελέσει στη λύση πολλών προβλημάτων που σχετίζονταν με τη χρήση εργαλείων χειρός από ανοξείδωτο χάλυβα. Παρά ταύτα, μια σημαντική μερίδα συναδέλφων διστάζει να υιοθετήσει την τεχνολογία αυτή, παρά τον βομβαρδισμό των πληροφοριών που δέχεται. Μία  σημαντική αιτία του φαινομένου είναι κατά τη γνώμη μας η έλλειψη εκπαίδευσης και εξοικείωσης στο προπτυχιακό επίπεδο για τους παλαιότερους και αντίστοιχα  η περιορισμένη  για τους νεότερους.
  Με το σκεπτικό αυτό η  εταιρεία μας αποφάσισε την οργάνωση σειράς επιτραπέζιων εκπαιδευτικών σεμιναρίων (hands on), που θα πραγματοποιηθούν στην νέα έδρα της εταιρείας στην οδό Ξενίας 32, Ζωγράφου.
  Η διαφοροποίηση των συγκεκριμένων σεμιναρίων από τα αντίστοιχα που πραγματοποιούνται και μάλιστα συχνά, είναι ο διαφορετικός στόχος της εταιρείας μας. Επειδή θεωρούμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν διαδραστική και άμεση σχέση  με τον εισηγητή,  ώστε να μην γίνονται αποδέκτες μόνο των πληροφοριών στις οποίες έχουν εύκολη πρόσβαση, είτε από τους προμηθευτές είτε από το διαδίκτυο, αλλά να λύνουν απορίες και να συγκρίνουν τα διάφορα συστήματα, αποφασίσαμε αφενός να συμμετέχει περιορισμένος αριθμός συναδέλφων (10) και αφετέρου η παρουσίαση να γίνεται από μέλος της εταιρείας  με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία του συγκεκριμένου συστήματος.


  Συγκεκριμένα έχουν προγραμματισθεί:

   

  * Σάββατο 18/2/17 :   M2 (VDW) , εισηγήτρια  Μαρία Κωνσταντάκη

  * Σάββατο 18/3/17 :  Protaper next (Mailleffer) , εισηγητής  Σωτήρης Μάγκος

  * Σάββατο  29/4/27 :     Race (FKG),  εισηγητής   Ανδρέας Κροκίδης

  * Σάββατο  20/5/17  :  Genius (Ultradent),  εισηγήτρια Μαρία Γεωργοπούλου

  * Σάββατο   10/6/17 :    Reciproc (VDW),  εισηγήτρια  Μαρία Κωνσταντάκη

   

  Τον Σεπτέμβριο θα γίνει παρουσίαση και άλλων συστημάτων.  
  Με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση προς όφελος των συμμετεχόντων, παρακαλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετέχουν, να δηλώσουν συμμετοχή δύο εβδομάδες τουλάχιστον πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του hands on για το οποίο ενδιαφέρονται στο michalis@serefoglou.com  ή τηλεφωνικά στο 2130400332.  
  Το κόστος συμμετοχής για κάθε hands on ανέρχεται στα  80 ευρώ  και καταβάλλεται στον λογαριασμό της ΕΕΕ στην Εθνική Τράπεζα, IBAN: GR9701101320000013229602902, με τυχόντα τραπεζικά έξοδα να βαρύνουν τον καταθέτη. Στην αιτιολογία κατάθεσης παρακαλούμε να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και το hands-on στο οποίο δηλώνεται η συμμετοχή. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει σε όσα hands-on θέλει.  Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συγκεκριμένο hands on είναι έγκυρη και οριστική μετά την οικονομική διεκπεραίωση του θέματος.  


  Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας
  Με εκτίμηση
  Μιχάλης Σερέφογλου,
  Μαρία Κωνσταντάκη,
  Χρήστος Συκαράς

  Print

Related Organizations

American Association of Endodontists
European Society of Endodontology
British Endodontic Society
International Federation of Endodontic Associations

Useful Links

Forum
Member login
Links
Dental Trauma Guide
Endodontology Department at UoA
Endodontic Practice Today

Our Mission

The Hellenic Society of Endodontics or H.S.E. was established in 1988 and resides in Athens, Greece. It's mission is to ensure high quality endodontic therapy throughout the profession by raising the level of the teachings, the constant updating and training of dentists for the greater benefit. It also pursues collaboration among peer companies internationally on issues of common interest of Endodontics. It is a member of the European Society of Endodontics (E.S.E.) and the International Federation of Endodontic Associations (IFEA).

Endodontics.gr © 2018